Boheems Zwitserland

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum

Boheems Zwitserland

Nationaal Park Boheems Zwitserland ligt in het noorden van Tsjechië, vlak bij de grens met Duitsland. De Tsjechische benaming is České Švýcarsko. Het ligt enigszins op de route van en naar het Reuzengebergte en het is dan ook een aanrader om de twee te combineren in een vakantie. Wat NP Boheems Zwitserland bijzonder maakt zijn de bijzondere kalksteen rotsformaties, bossen en rivieren.

Dorpen in Boheems Zwitserland
Děčín is de belangrijkste stad en ligt dicht onder het nationaal Park Boheems Zwitserland. Het is een mooi stadje en heeft net als zoveel steden in Tsjechie een prachtig oud centrum. De grootste bezienswaardigheid van Děčín is Kasteel Děčín. Dit kasteel torent boven de Elbe uit en is een bezoek meer dan waard. Informatie over rondleidingen vindt u op: www.zamek-decin.info.

Hrensko is een dorp met een apart verhaal, een beetje tegenstrijdig. Wie ook maar één voet buiten het dorp zet komt in een schitterende natuurpracht terecht, vooral in de Stille Klamm. Echter heeft het dorp door de massale toeloop van toeristen te kampen met illegalen en prostitutie. We vonden dat we het voor de volledigheid van de informatie op deze site moesten vermelden, er wordt hard aan gewerkt en laat dit u dus niet weerhouden Hrensko te bezoeken! www.soutesky-hrensko.cz.

Wandelen in Boheems Zwitserland
De manier om de natuurpracht van Ceské Švýcarskote ervaren is door te gaan wandelen. Door het nationale park lopen vele wandelroutes die verschillen in moeilijkheidsgradatie. Eigenlijk is er voor de fanatieke als de minder ambitiueze wandelaar aanbod te over. De lokale informatiecentra hebben alle kaarten voorhanden zodat u goed voorbereid op pad gaat. Vanuit Jiretín pod Jedlovou loopt een wandelpad omhoog naar de top van de Jedlová. Vanaf deze berg heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving. Na een mooie wandeling kunt u boven uitrusten in het restaurant en de uitkijktoren beklimmen. De wandeling is niet al te moeilijk en de moeite meer dan waard. Meer info (Engels) op www.luzicke-hory.cz

Rotsklimmen in Boheems Zwitserland

De kalksteen rotsformaties van Ceské Švýcarsko maken het tot een zeer geschikt gebied voor rotsklimmers. Meer informatie en topo's zijn ter plaatse verkrijgbaar. Check ook even hoe zit het met klimvergunningen. Daar hebben we helaas geen concrete informatie over kunnen vinden.

Pravcická brána stenen brug
De Pravcická brána is een natuurlijk kalkstenen brug. Wat de Pont d'Arc in de Ardèche is, is de Pravcicka brana van Tsjechie. Vlak bij deze rotsformatie vindt u een restaurant met een terras dat uitzicht biedt op de boog. De plek is behoorlijk toeristisch, maar eigenlijk een must wanneer u in de buurt bent. Voor een impressie kunt u terecht op www.pbrana.cz.

Kloven
Er zijn twee mooie kloven in Boheems Zwitserland die dicht bij elkaar liggen. Het gaat om Tichá Soutěska en Divoká Soutěska. Deze kloven zijn alleen per boot te verkennen. De boten vertrekken vanuit Mezná, dicht tegen Hrensko. Een bezoek aan de kloven is een must wanneer u in het Boheems Zwitserland vertoeft.