Campings

  1. Reizen & Vakantie
  2. Stedentrip Praag
  3. Rondreizen
  4. Vakantiehuis
  5. Vakantieparken
  6. Stacaravan & tent
  7. Campings
  8. Actieve vakantie
  9. Vliegen
  10. Auto huren
  11. Hotel
  12. Praag

  13. Wintersport
  14. Wintersport
  15. Rokytnice n Jizerou
  16. Pec pod Snezkou
  17. Spindleruv Mlyn
  18. Harrachov
  19. Kramolin - Lipno
  20. Janske Lazne

  21. Bestemmingen
  22. Lipnomeer
  23. Reuzengebergte
  24. Boheemse Woud
  25. Cesky Krumlov
  26. Olomouc
  27. Boheems Zwitserland
  28. ... overige

  29. Zien en doen
  30. Glasblazen
  31. Mountainbiken
  32. Golfen
  33. Vissen
  34. Kanoen
  35. Bergsport
  36. Dierentuinen
  37. Paardrijden
  38. Proeverijen
  39. UNESCO
  40. Kuuroorden

  41. Informatie
  42. Handig
  43. Achtergrond
  44. Streekinformatie
  45. Reisverslagen
  46. E-cards
  47. Forum
Tsjechie > Campings > Met de caravan naar Tsjechie

Met de caravan naar Tsjechie

Voor een vakantie met de caravan is Tsjechië een ideale vakantiebestemming. Met een afstand van slechts 1000 kilometer, een prima wegennet en veel campings kun je goed met de caravan naar Tsjechië. En in vergelijking met campings in Frankrijk of Spanje zijn Tsjechische campings vaak een stuk schoner.

Waar kamperen in Tsjechië?

Tsjechië heeft veel interessante gebieden om met de caravan heen te gaan. Als u van natuur en watersporten houdt gaat u naar het Lipnomeer. Als u liever veel cultuur ziet dan zet u uw caravan neer dichtbij Praag. Er is voor ieder soort vakantie dus wel een caravanbestemming in Tsjechië te vinden.

Kamperen rond het Lipnomeer

Rond het Lipnomeer kun je uiteraard terecht voor veel watersporten zoals kanoën, surfen, zeilen of raften. Maar ook paardrijden, wandelen en fietsen horen tot de mogelijkheden. Hier vind je veel Nederlanders en dat is leuk als je met kinderen op vakantie gaat.

Camping Frymburk ****

Camping Frymburk is zo’n Nederlande camping die uitermate geschikt is voor liefhebbers van watersporten. Frymburk ligt middenin Šumava (Boheemse Woud), welke één van de nationale parken in Tsjechië en biosfeerreservaat van UNESCO is. De camping is 4,5 ha groot. Voor uw auto en caravan zijn 170 geparceleerde plaatsen van 80 - 100 m2 beschikbaar met 6 amp. stroomaansluiting. De camping beschikt over de volgende faciliteiten: receptie met bibliotheek, internetcorner (en gratis Wi-Fi op de camping), kluisjes, sanitaire voorzieningen, invaliden toilet/douche, wasmachines en drogers, kampwinkeltje/restaurant met terras, drie speeltuinen, tafeltennis, watertrampoline, beachvolleybal- en basketbalveld én een privéstrand. Ook is er een kampvuurplaats. Tijdens het hoogseizoen worden er verschillende leuke activiteiten en animatie programma georganiseerd voor kinderen.

Kijk voor meer informatie op http://www.campingfrymburk.cz/nl.

Kamperen dicht bij Praag

Wie denkt dat alleen de landelijke gebieden geschikt zijn om met de caravan heen te gaan, heeft het mis. Ook Praag behoort tot één van de opties voor een kampeervakantie.

Camping Oase Praha ****

Camping Oase Praha met Nederlandssprekende eigenaar ligt 5 km ten zuiden van Praag en 15 kilometer vanaf het centrum. Door de busverbinding met de stad combineert u de rust van het platteland met de reuring van de stad. U reist namelijk in 45 minuten naar Praag centrum. En met 15 minuten rijden naar het metrostation met bewaakte parkeerplaats behoort reizen met de metro ook tot één van de mogelijkheden. De camping is ruim 2,5 ha groot en biedt 110 plaatsen (elk minimaal 100 m2 groot) voor uw caravan aan. Er zijn sanitaire voorzieningen met wasgelegenheden en (familie)douches, kookgelegenheden en koelkasten/vriezers aanwezig. Tevens zijn er een restaurant, winkeltje en internetfaciliteiten op Camping Oase Praag.

Kamperen in heel Tsjechië

Maar naast het Lipnomeer en Praag kent Tsjechië nog veel meer topbestemmingen. Wat dacht u van het Reuzengebergte en České Švýcarsko (Boheems Zwitserland)?

Voor een overzicht van alle campings gaat u naar camps.cz.

Kamperen, maar niet op een camping?

In Tsjechië mag je officieel niet zomaar uw caravan neerzetten. Heeft u toch geen zin om op een camping te staan? Bel dan eens aan bij een boer of iemand met een groot erf. Het is in Tsjechië heel normaal om “vreemden” voor zo’n 100 kronen (ongeveer € 3,-) op het erf te laten parkeren. Ook bestaan er kleine campings gerund door boeren. Hiervoor kijk je op groenevakantiegids.nl. Stichting Vrije Recreatie biedt caravanplekken op boerencampings aan, maar daarvoor moet u wel lid zijn.

Met de caravan naar Tsjechië: regels en veiligheid

Zoals al eerder gezegd is het wegennet in Tsjechië prima. Van en naar Praag lopen mooi brede snelwegen en de toeristische gebieden zijn goed bereikbaar. Rondom de wat minder populaire gebieden en kleine dorpjes wordt het wegennet wat minder. Houdt er wel rekening mee dat u een vignet nodig heeft? Op auto(snel)wegen mag u met de caravan 130 k/h (tot 3500 kg) of 80 k/h (boven 3500 kg) rijden.

Pech onderweg? Met de Wegenwacht Europa Service van de ANWB heeft u gewoon prima auto- en caravanpechhulp in Tsjechië. Maar voorkomen is beter dan genezen. Controleer daarom uw caravan voor u op reis gaat. Zijn de banden nog in orde en hebben ze de juiste spanning? Verder zijn goed werkende remmen, gasinstallatie, elektrische installatie en waterinstallatie natuurlijk van belang. U kunt dit zelf controleren, maar een complete onderhoudscontrole bij een garage is aan te raden. Zo kunt u veilig met de caravan naar Tsjechië.

Camping Frymburk ****

Camping Oase Praha ****