Glasblazen

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum

Glasblazen in Tsjechie

Een bezoek aan een glasfabriek en het glasblazen zelf is een absolute must bij een bezoek aan Tsjechië. Door heel het land, maar met name in (Noord-, West Bohemen) kunt u bij de talloze glasblazerijen kennismaken met deze eeuwenoude ambacht.

Het is een uitermate bijzonder gezicht om een glasblazer bezig te zien met zijn blaaspijp, het gloeiende glas en de enorm hete oven. Met een rood aangelopen hoofd blazen, de doorgaans, mannen het glas in allerlei vormen. Van glazen, schalen tot vazen.

Veel glasfabrieken hebben een vleugel of bijgebouw als museum ingericht waar geregeld demonstraties worden gegeven. Maar voor diegene die daar jeukende handen van krijgt, is het een optie om de blaaspijp zelf ter hand te nemen. Veel van de glasfabrieken en kleine ateliers bieden deze mogelijkheid. U wordt door een ervaren glasblazer begeleid en hij zal u inwijden in de bijzondere kunst van het glasblazen. Glasblazen is een leuke bezigheid én u houdt er gelijk een leuke souvenir aan over!.

Het Boheems kristal

Het Boheemse kristal is over de gehele wereld bekend. De omgeving van bijvoorbeeld Karlovy Vary leent zich uitstekend voor het onttrekken van...  >> Meer over Boheems kristal

Glasblazen in Kralovska Hut

In Kralovska Hut is een glasblazerij die zich vooral richt op het namaken van oud, antiek en bekend glaswerk. De glaswerken van dit atelier wordt...  >> Meer glasblazen in Kralovska Hut