Praag

  1. Reizen & Vakantie
  2. Stedentrip Praag
  3. Rondreizen
  4. Vakantiehuis
  5. Vakantieparken
  6. Stacaravan & tent
  7. Campings
  8. Actieve vakantie
  9. Vliegen
  10. Auto huren
  11. Hotel
  12. Praag

  13. Wintersport
  14. Wintersport
  15. Rokytnice n Jizerou
  16. Pec pod Snezkou
  17. Spindleruv Mlyn
  18. Harrachov
  19. Kramolin - Lipno
  20. Janske Lazne

  21. Bestemmingen
  22. Lipnomeer
  23. Reuzengebergte
  24. Boheemse Woud
  25. Cesky Krumlov
  26. Olomouc
  27. Boheems Zwitserland
  28. ... overige

  29. Zien en doen
  30. Glasblazen
  31. Mountainbiken
  32. Golfen
  33. Vissen
  34. Kanoen
  35. Bergsport
  36. Dierentuinen
  37. Paardrijden
  38. Proeverijen
  39. UNESCO
  40. Kuuroorden

  41. Informatie
  42. Handig
  43. Achtergrond
  44. Streekinformatie
  45. Reisverslagen
  46. E-cards
  47. Forum
Tsjechie > Praag > Bezienswaardigheden in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

Praag heeft vele bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden in Praag hebben we voor op u op een rijtje gezet:


Oude Raadhuis en de Astronomische Klok | Het Oude Raadhuis is een van de mooiste en opvallendste gebouwen van Praag. Het uit 1338 stammende gebouw heeft zwaar geleden onder de verwoestingen van de 2e wereldoorlog, maar is na de oorlog volledig in haar glorie hersteld. Vanaf de toren van het oude raadhuis heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In de kapel van het oude raadhuis kunt u zich vergapen aan het onlangs gerenoveerd plafond. De wereldberoemde Astronomische kok en kalender zijn aan de gevel van de toren gevestigd. Volgens de legende werd de maker (Jan Táborský) van de klok in 1490 blind gemaakt, zodat werd voorkomen dat hij ergens anders een mooiere klok zou ontwerpen. De klok laat elk uur een processie van de twaalf apostelen zien. De klok geeft de tijd is het Arabisch, Romeins en Mesopothamisch weer.
 
Joodse begraafplaats (Starý židovský hřbitov) | In de Joodse traditie is het de gewoonte de graven van doden voor eeuwig te laten rusten. De Joods begraafplaats in praag is 1478 geopend en de begraafplaats is door de eeuwen heen nauwelijks uitgebreid. Er liggen naar schatting zo'n 100.000 mensen, onder 12.000 grafstenen, begraven op dit kleine stukje Praag. De bekendste graven zijn die van rabbijn Maisel en rabbijn Löw. De begraafplaats ligt in de oude joodse wijk van de stad. Een wandeling door de wijk Josefov zelf, is zeker de moeite waard. In de wijk zijn o.a. vele oude synagogen te vinden en in de wijk hangt een aparte sfeer.
 
De Karelsbrug (Karluv most) | De Karelsbrug is een van de meest beroemde klassieke bruggen van de wereld. De brug is alleen toegangkelijk voor voetgangers. De toegang tot de brug wordt verschaft door de beroemde Bruggentoren. Deze toren uit 1158 is één van de meest bekende en markante gebouwen van Praag. Vanaf de bruggentoren heeft u een mooi uitzicht over de wijk "Kleine Zijde". Op de brug zijn verschillende oude beelden te zien met een cristelijke thematiek. De beelden zijn niet allemaal origineel. De orginele beelden bevinden zich in het Nationale Museum. Elk beeld op de brug heeft haar eigen geschiedenis, zoals dat van Johannes Nepomuk die van de Karelsbrug af, de Moldau in is gegooid.
 
Nationaal Theater (Narodni divadlo) | Het nationale Theater doet haar naam alle eer aan. Het realisatie van het project is hoofdzakelijk tot stand gekomen door particulieren financiering. Het oorsprongkelijke ontwerp is van de Tsjechische architect Josef Zitek. Het gebouw is in de 19 eeuw door brand verwoest, en alle Tsjechsiche kunstenaars uit die tijd hebben zich ingezet om het theater zweer in haar glorie te herstellen. Rond 1980 is het gebouw weer helemaal gerestaureerd en is het gebouw met enkele vleugels uitgebreid. Theaterbezoek is populair in Tsjechië en er is in heel Praag een gevarieerd aanbod in kleinkunst.
 
Praagse Burcht (Hradcany) | De Praagse Burcht is het gebouw waar de Tsjechische president haar kantoor houdt en is al eeuwen lang het bestuurlijke centrum van Praag en haar wijde omgeving. In het complex zijn vele verschillende bouwstijlen als Romaans, Gotisch en Renaisssance te ontdekken. De bekendste onderdelen van de Burcht zijn het Lobkowitschpaleis, het Gouden Straatje, De Sint Vituskathedraal en het Sint Joris Klooster. In het Gouden straatje heeft Tsjechië's beroemdste schrijver Franz Kafka gewerkt.
 
De kruittoren (Prasna Brana) | De kruittoren is een gebouw wat stamt uit de 15de eeuw en het ontwerp is geinspireerd door Bruggentoren van de Karelsbrug. Het had niet veel gescheeld of de toren had de oorlog tegen de Pruisen in de 18e eeuw niet overleefd. Gelukkig heeft de toren de tand des tijds doorstaan, en heeft u vanaf de toren een prachtig uitzicht over de oude stad.