Praag

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum
Tsjechie > Praag > Bezienswaardigheden in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

Praag heeft vele bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden in Praag hebben we voor op u op een rijtje gezet:


Oude Raadhuis en de Astronomische Klok | Het Oude Raadhuis is een van de mooiste en opvallendste gebouwen van Praag. Het uit 1338 stammende gebouw heeft zwaar geleden onder de verwoestingen van de 2e wereldoorlog, maar is na de oorlog volledig in haar glorie hersteld. Vanaf de toren van het oude raadhuis heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In de kapel van het oude raadhuis kunt u zich vergapen aan het onlangs gerenoveerd plafond. De wereldberoemde Astronomische kok en kalender zijn aan de gevel van de toren gevestigd. Volgens de legende werd de maker (Jan Táborský) van de klok in 1490 blind gemaakt, zodat werd voorkomen dat hij ergens anders een mooiere klok zou ontwerpen. De klok laat elk uur een processie van de twaalf apostelen zien. De klok geeft de tijd is het Arabisch, Romeins en Mesopothamisch weer.
 
Joodse begraafplaats (Starý židovský hřbitov) | In de Joodse traditie is het de gewoonte de graven van doden voor eeuwig te laten rusten. De Joods begraafplaats in praag is 1478 geopend en de begraafplaats is door de eeuwen heen nauwelijks uitgebreid. Er liggen naar schatting zo'n 100.000 mensen, onder 12.000 grafstenen, begraven op dit kleine stukje Praag. De bekendste graven zijn die van rabbijn Maisel en rabbijn Löw. De begraafplaats ligt in de oude joodse wijk van de stad. Een wandeling door de wijk Josefov zelf, is zeker de moeite waard. In de wijk zijn o.a. vele oude synagogen te vinden en in de wijk hangt een aparte sfeer.
 
De Karelsbrug (Karluv most) | De Karelsbrug is een van de meest beroemde klassieke bruggen van de wereld. De brug is alleen toegangkelijk voor voetgangers. De toegang tot de brug wordt verschaft door de beroemde Bruggentoren. Deze toren uit 1158 is één van de meest bekende en markante gebouwen van Praag. Vanaf de bruggentoren heeft u een mooi uitzicht over de wijk "Kleine Zijde". Op de brug zijn verschillende oude beelden te zien met een cristelijke thematiek. De beelden zijn niet allemaal origineel. De orginele beelden bevinden zich in het Nationale Museum. Elk beeld op de brug heeft haar eigen geschiedenis, zoals dat van Johannes Nepomuk die van de Karelsbrug af, de Moldau in is gegooid.
 
Nationaal Theater (Narodni divadlo) | Het nationale Theater doet haar naam alle eer aan. Het realisatie van het project is hoofdzakelijk tot stand gekomen door particulieren financiering. Het oorsprongkelijke ontwerp is van de Tsjechische architect Josef Zitek. Het gebouw is in de 19 eeuw door brand verwoest, en alle Tsjechsiche kunstenaars uit die tijd hebben zich ingezet om het theater zweer in haar glorie te herstellen. Rond 1980 is het gebouw weer helemaal gerestaureerd en is het gebouw met enkele vleugels uitgebreid. Theaterbezoek is populair in Tsjechië en er is in heel Praag een gevarieerd aanbod in kleinkunst.
 
Praagse Burcht (Hradcany) | De Praagse Burcht is het gebouw waar de Tsjechische president haar kantoor houdt en is al eeuwen lang het bestuurlijke centrum van Praag en haar wijde omgeving. In het complex zijn vele verschillende bouwstijlen als Romaans, Gotisch en Renaisssance te ontdekken. De bekendste onderdelen van de Burcht zijn het Lobkowitschpaleis, het Gouden Straatje, De Sint Vituskathedraal en het Sint Joris Klooster. In het Gouden straatje heeft Tsjechië's beroemdste schrijver Franz Kafka gewerkt.
 
De kruittoren (Prasna Brana) | De kruittoren is een gebouw wat stamt uit de 15de eeuw en het ontwerp is geinspireerd door Bruggentoren van de Karelsbrug. Het had niet veel gescheeld of de toren had de oorlog tegen de Pruisen in de 18e eeuw niet overleefd. Gelukkig heeft de toren de tand des tijds doorstaan, en heeft u vanaf de toren een prachtig uitzicht over de oude stad.