Proeverijen

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum

Proeverijen in TsjechieDe passie van de wijnboeren en de bierbrouwers in Tsjechië is aanstekelijk en de ervaring van het bezoeken van een proeverij is zowel leerzaam als zéér gezellig. In Tsjechie kunt u zowel wijnproeverijen als bierproeverijen bezoeken.

De passie van de wijnboeren en de bierbrouwers in Tsjechië is aanstekelijk en de ervaring van het bezoeken van een proeverij is zowel leerzaam als zéér gezellig

Wijnproeverijen

In Tsjechië worden vooral in Zuid Moravië mooie wijnen gemaakt. Door het klimaat van Tsjechië is het land vooral geschikt voor het maken van witte wijn. De Tsjechische wijnen zijn van goede kwaliteit maar de wijnboeren ontbreekt het aan de naam en faam van hun Franse collega's. De beste aanpak om een wijnkelder in Tsjechië te bezoeken is door gewoon langs te rijden en het avontuur op te zoeken. Een boer die uw welgemeende interesse bemerkt, zal u zeker de mogelijkheid bieden om meer van zijn bedrijf te laten zien. Deze bezoeken zijn gezellig, zeer persoonlijk en bieden u de mogelijkheid van dichtbij en met veel persoonlijke aandacht van de boer, het proces van wijn maken te ontdekken.

Bierproeverijen

Het grootste aanbod van proeverijen in Tsjechië is te vinden bij de vele bierbrouwers die het land rijk is. De meeste grote brouwerijen verzorgen rondleidingen door hun brouwerij en hebben een museum ingericht. Tijdens en na afloop van uw bezoek is er voldoende gelegenheid van het bier te genieten. Niet alleen de grote brouwerijen zijn interessant om te bezoeken. Er zijn in Tsjechië vele kleine gezellige familiebrouwerijen. Hier wordt u met grote gastvrijheid onthaald en zal men met veel aandacht u inwijden in de geheimen van het bierbrouwen.