Bergsport

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum
Tsjechie > Bergsport > Rotsklimmen in Tsjechie

Rotsklimmen in Tsjechie

In Tsjechie kan je prima rotsklimmen. Voor wie zijn of haar "wilde" jaren in de Alpen achter zich gelaten heeft en nu bijvoorbeeld met partner en gezin op vakantie gaat biedt Tsjechie uitkomst. De rots-klimgebieden zijn toegankelijk, overzichtelijk en de routes gevarieerd en goed onderhouden. Hieronder vindt je enkele gebieden waar je lekker kan rotsklimmen en boulderen.

De Cesky Raj is ook bekend onder de naam Boheems Paradijs en staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen. Het natuurgebied ligt een stukje ten zuid-westen van Reuzengebergte. Natuurpark Ceský Ráj is een gebied waar je goed kan rotsklimmen (ev. meerdere touwlengtes of juist top-ropen) en boulderen op bijzondere zandsteenformaties. Alle routes in Cesky Raj.

Suche Skaly ligt noordelijk van Cesky Rai, tussen Cesky Rai en het Reuzengebergte in. Het is een vrij klein gebied maar je treft er een prettige sfeer en voldoende uitdaging (200 routes met gradatie tussen 5 en 6). Er zijn twee rotsformaties van zandsteen in Suche Skaly, eentje bij Mala Skala en één bij Pantheon.

Adršpach ligt in het noorden van Tsjechie en je kan hier heerlijk rotsklimmen. Ook hier klim je op zandsteen en je hebt de keuze uit niet minder dan 1800 rotstorens. Voor ieder wat wils, zowel qua moeilijkheid als lengte. Het is een relax gebied met een prettige klim-sfeer. Meer over Adršpach.

Als je precies wilt weten waar je welke routes kan klimmen, ga dan naar de site van Czechclimbing.com. Je treft er een map waar niet alleen de locatie te vinden is, maar je precies kan zien hoeveel routes er lopen en wat de gradaties zijn. Het is sowieso een erg handige site voor wie geïnteresseerd is in bergsport in Tsjechie. Check ook Summitpost.org.