... overige

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum
Tsjechie > ... overige > Karlovy Vary

Karlovy Vary

Karlovy Vary is vooral beroemd als kuuroord. bij een bezoek aan het stadje is dit voor 99% van de mensen het hoofddoel. En terecht. Karlovy Vary is door de eeuwen heel altijd een vrij rijk geweest en heeft veel beroemde gasten over de vloer gehad zoals Goethe, Napoleon, Kant en Beethoven. Dit zie je terug aan de gebouwen in het stadje. De hotels en kuuroorden zijn allen opgetrokken in de majestueuze bouwstijl uit de Oostenrijks-Hongaarse en Habsburgse perioden. Karlovy Vary ligt in een schitterende bos, rivier en heuvelachtige omgeving.

Bezienswaardigheden Karlovy Vary

Mlynska Colonnade
De Mlynska Colonnade is een belangrijk gebouw in de stad. In deze zuilengang (colonnade) vindt u vijf van 13 grote bronnen in Karlovy Vary. De Mlynska Colonnade is een niet te missen bezienswaardigheid in de stad en vormt een centraal onderdeel van de kuren en cultuur in Karlovy Vary.

Hotel Imperial
Een van de mooiste en beroemdste hotels van karly Vary is Hotel Imperial. Een overnachting is niet goedkoop, maar wie kan/wil genieten van koninklijke allure moet hier beslist een nacht doorbrengen. Het hotel heeft veel kuurvoorzieningen en gelukkig is dit ook voor niet hotelgasten toegankelijk.

Becherovka proeven

Josef (Jan) Becher heeft de wereld iets moois nagelaten: Becherovka! Het drankje is ironisch genoeg ontwikkeld als medicijn tegen maagklachten. Tegenwoordig hoort het tot de populairste sterke dranken (samen met Fernet Stock) in Tsjechie en door het toerisme wordt de drank ook in Nederland populairder. Met Becherovka maak je ook heerlijke cocktails. Zie de website van Becherovka voor recepten.. Bezoek het Becherovka museum voor informatie over het drankje en een proeverij.

Glasblazen in Karlovy Vary
Moser Glass is een van 's werelds beroemdste glasblazerijen.