Praag

 1. Reizen & Vakantie
 2. Stedentrip Praag
 3. Rondreizen
 4. Vakantiehuis
 5. Vakantieparken
 6. Stacaravan & tent
 7. Campings
 8. Actieve vakantie
 9. Vliegen
 10. Auto huren
 11. Hotel
 12. Praag

 13. Wintersport
 14. Wintersport
 15. Rokytnice n Jizerou
 16. Pec pod Snezkou
 17. Spindleruv Mlyn
 18. Harrachov
 19. Kramolin - Lipno
 20. Janske Lazne

 21. Bestemmingen
 22. Lipnomeer
 23. Reuzengebergte
 24. Boheemse Woud
 25. Cesky Krumlov
 26. Olomouc
 27. Boheems Zwitserland
 28. ... overige

 29. Zien en doen
 30. Glasblazen
 31. Mountainbiken
 32. Golfen
 33. Vissen
 34. Kanoen
 35. Bergsport
 36. Dierentuinen
 37. Paardrijden
 38. Proeverijen
 39. UNESCO
 40. Kuuroorden

 41. Informatie
 42. Handig
 43. Achtergrond
 44. Streekinformatie
 45. Reisverslagen
 46. E-cards
 47. Forum
Tsjechie > Praag > Kerken in Praag

Kerken in Praag

Praag telt vele prachtige kerken. De meeste van deze eeuwenoude bouwwerken vindt u direct in het oude gedeelte van de stad, Praag 1. We hebben enkele interessante en beroemde kerken voor u beschreven, de Sint Vituskathedraal, Sint Nicolaaskerk en de Tynkerk.


De Sint Vituskathedraal (Katedrala sv. Vita) | De Vituskathedraal is hét herkenningspunt van Praag. Met de bouw van de prachtige kathedraal is in de 14e eeuw begonnen. In de 19de en 20ste eeuw is hij pas afgebouwd. In de kathdedraal zijn de kroonjuwelen van koning Wenceslas, prachtige graven en schittenrende ramen te zien. 's Nachts is de kathedraal verlicht en lijkt dan als het ware te heersen over haar stad Praag.
 
Sint Nicolaaskerk (Chram svateho Mikulase) | De Sint Nicolaaskerk ligt aan het Plein Kleine Zijde en de bouw van dit gebouw is in 1761 afgerond. In de kerk zijn vele prachte fresco's te zien. Het schitterende barokke orgel is nog door de getalenteerde Mozart bespeeld. Ook de preekstoel in een indrukwekkend stuk van de kerk. In de klokkentoren is een klein muziekinstrumenten museum gevestigd. In de omliggende wijk zijn veel barokke bouwerken te zien en veel ambassades hebben zich gevestigd in deze chique wijk.
 
De Tynkerk (Tynsky chram) | De Tynkerk heeft vele spitsen en deze oude kerk beheerst en domineerd het oude stadsplein. De Tynkerk heeft een belangrijke bijdrage gehad aan de religie in Tsjechië. Jan Hus was een Boheemse hoogleraar en één van de voorlopers van de reformatie. De Tynkerk is de geboorteplaats van wat zou uitgroeien tot de Hussitische leer. Aan de Tynkerk zijn, door de vele verbouwingen door de afgelopen eeuwen heen, verschillende bouwstijlen te bewonderen.